HoofdgerechtLunchOntbijt

Zalm-Spinazie Cupcakes

spinazie eiercup

Een heerlijk eenvoudig receptje! Deze cupcakes zijn in een wip gemaakt en je kan ze een dag op voorhand maken want koud zijn ze ook nog heerlijk!
Zo zijn ze ideaal als ontbijt, lunch, tussendoortje of avondmaal!

Te combineren met paste of een heerlijke groentensalade.
Heerlijk toch, zo’n multifunctionele gerechtjes!


Het recept van de cupcakes vond ik niet meer terug en heb dan maar zelf wat geëxperimenteerd met baktijd en graden. Maar ze waren tip-top!

Zalm-spinazie cupcake met ei

Ingrediënten:
*****************
– gerookte zalm
– verse spinazieblaadjes
– eieren
– peper en zout

Neem een bakvorm voor cupcakes (Dit is echt wel noodzakelijk anders loopt het hele ei gewoon door de oven!)

Zet er papieren vormpjes voor cupcakes in (Neem zoveel vormpjes als je cupcakes wil maken. Ik heb aan 1 à 2 cupcakes genoeg omdat het heel hard vult. Mijn zoontje eet er één.)
Als je er ook voor de volgende dag wil maken, kan je er meer maken. Zorg wel dat je niet te veel eieren op elkaar stapelt voor je lever! Ik heb ook al halve eieren per cupcake gedaan om het lichter te maken. Dan moet je het ei wel klutsen en dan verdelen over twee vormpjes.

Zalm-spinazie cupcakes

Beleg de papieren vormpjes eerst met de gerookte zalm; de bodem en de zijkanten. Leg daarna een aantal spinazieblaadjes op de zalm.
Breek in dit kommetje van zalm en spinazie telkens één ei. Besprenkel met zout en peper naar smaak en zet 15 à 20 minuten in de oven op 170°C. Smakelijk!

Ik heb ze vandaag met SPELT-tagliatelli geserveerd. Ook heerlijk met een slaatje erbij!
Ze zijn koud ook heel lekker. Zelfs de volgende dag! Handig om mee te nemen als lunch ook!

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest