Een heerlijke zomerse salade. Perfect als bijgerecht of bij de barbeque.
Heerlijk bij lamsvlees!
Hoewel ik meestal met rode ui werk, kan deze combinatie echt wel op mijn sympathie rekenen!
Vooraleer je de salade mengt, haal je eerst de scherpe smaak van de witte ui. Hierdoor krijg je een zachte maar toch verfrissende salade!
Ingrediënten:
*************
– een witte ui
– twee tomaten
– basilicum
– zout
– zwarte peper
Bereiding:
**********
Schil de ui en snijd hem doormidden. Snijd elke halve ui in halve ringen.
Doe de gesneden ui in een kommetje en bestrooi rijkelijk met zout.
Laat de ui een uurtje trekken in het zout. Langer mag ook. De bedoeling is dat het vocht uit de ui komt.
Roer geregeld even om.
Snijd ondertussen de basilicum fijn en de tomaat in partjes.
Doe de ui met zout in een vergiet en spoel goed af met water.
Al het zout moet er af gespoeld zijn.
Wring de ui goed uit met je handen. Er moet zoveel mogelijk water uit.
Meng de ui, de tomaat en de basilicum onder elkaar en besprenkel met zwarte peper naar eigen smaak.
Smakelijk!
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!