Hoofdgerecht

Quinoa met pompoen en rode ui

quinoa-pompoen

Eenvoudig en snel klaar! Bovendien ook niet duur. Gezond en biologisch eten hoeft niet altijd synoniem te zijn voor duur.

Quinoa met boterpompoen en rode ui

Ingrediënten:
***************
– Boternootpompoen (een stukje ervan)
– een rode ui
– quinoa (+ 2maal de hoeveelheid water)
– gemberpoeder
– olijfolie

Spoel de quinoa af onder stromend water en doe hem daarna in een pot met de dubbele hoeveelheid water en kook tot het water weg is.
Doe in een pan olijfolie. Voeg de gesnipperde rode uit toe. Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg ook toe. Op een laag vuurtje laten bakken tot de pompoenblokjes gaar en mals zijn.
Meng de pompoen met de ui onder de quinoa en strooi er wat gemberpoeder onder naar smaak. Bon apetit!

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest