Een heerlijk eenvoudige schotel. Je hebt er heel weinig werk aan maar eens te meer smaak!
Ingrediënten:
*************
Deze schotel kan met alle soorten groentjes gemaakt worden en is perfect voor restjes van de vorige dag.
Volgende ingrediënten zitten er altijd in als basis bij mij:
– 1 kleine rode ui (heerlijkste van smaak van de hele schotel!)
– 1 wortel
– 1 zoete paprika
Verder wissel ik af met wat er in huis is. Dit kunnen volgende ingrediënten zijn als extra of een mengeling van degene die hieronder staan. Experimenteer gerust naar smaak!
– roosjes broccoli
– 1/4 courgette
– 1/4 van een kleine gele paprika
– kerstomaatjes
– witte ui
– groene boontjes (ook heel lekker! – kan ook uit de diepvriezer)
– 1 theelepel ‘Klare Suppe” bouillon van Rapunzel (bouillonkruiden zonder suiker, tarwe, gluten, lactose en gist)
– olijfolie (Ik gebruikte voor één keer geen bio-olijfolie daar ik extra vierge heb en deze toch wel een eigen smaak heeft…. Ik heb Bertolli Classic gebruikt)
Bereiding:
**********
Verwarm de oven op 170°.
Neem een diepe ovenschotel. Snijd de uien in parten. Snijd de wortel in dunne plakjes. Hoe dunner je de wortel snijd, hoe minder lang het duurt voor de plakjes gaar zijn.
Neem verder de andere groenten die langer moeten garen , zoals broccoli als je deze gebruikt.
Doe al deze groenten in de ovenschaal.
Neem een kommetje en doe hier een viertal eetlepels olijfolie in. Meng er een theelepel Klare Suppe onder. Giet het oliemengsel over de groenten in de ovenschaal. Schep goed om zodat alles goed gemarineerd is door de olie. Er moet ongeveer één centimeter olijfolie op de bodem van de ovenschaal staan. Indien dit niet het geval is, voeg dan nog wat olijfolie toe.
Zet de schaal in de oven en zet de timer op 40 minuten. Roer de groenten om de 5 à 10 minuten om.
Neem de gewenste hoeveelheid quinoa. Spoel deze af onder de kraan en doe hem in een pot met de dubbele hoeveelheid water. Laat zachtjes gaar koken.
Snijd de zoete paprika in partjes en de andere snel gare groentjes zoals tomaatjes. Voeg de laatste 15 minuten (van de 40 minuten) de overige groenten toe. Roer nog regelmatig om.
Haal de groenten uit de oven en laat ze eventjes uitlekken in een zeef. Zo verwijder je de overtollige olie.
Serveer de groenten samen met de quinoa! Smakelijk!!
Ook lekker met een stukje lamsvlees erbij!
Extra tips uit mijn keuken:
- Als ik niet veel tijd heb, doe ik alle groenten gewoon in één keer in de ovenschaal. Zo hoef ik er niet meer naar om te kijken, buiten een keertje alles halverwege eens goed omroeren.
- Dit gerecht is ook overheerlijk koud, de volgende dag als lunch. Vaak maak ik een dubbele portie en neem ik de overschot de volgende dag mee naar het werk als lunch.
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!