Hoofdgerecht

Pladijs met Broccolini en Gember

pladijs met broccolini en gember

Een licht en zomers gerecht met de wat minder gekende groente: broccolini.

Een heerlijk gerecht dat bestaat uit een combinatie van flarden van verschillende gerechten die ik al eens eerder zag.  Het smaakte nog heerlijker dan ik gedacht had. De smaken vormden een fantastische blend.

Pladijs met broccolini en gember


Ingrediënten:
*************
(voor 2 personen)
– 2 grote pladijsfilets
– 2 stengels lenteuitjes
– 1 pakje broccolini
– 4 teentjes look
– één theelepel geraspte gember
– tarwevrije sojasaus
– himalayazout
– olijfolie


Bereiding:
**********
Doe een scheut olijfolie in een pan. Snijd de tenen knoflook in plakjes en voeg ze toe aan de olijfolie. Roer ze goed door de olie.
Leg de broccolini bij in de pan en roer regelmatig om.
Laat garen op een zacht vuur.
De look mag hard worden en wat bruinig.

Snijd ondertussen de lenteuitjes in de lengte in julienne. Leg ze apart.
Rasp de gember.

Doe de pladijs in de stoomkoker, besprenkel met Himalayazout en laat hem gaar stomen. Indien je geen stoomkoker of stoommandje hebt, kan je hem ook laten garen in de oven of eventueel bakken in de pan.

Verwarm ondertussen in een ander pannetje twee eetlepels olijfolie en doe er de geraspte gember bij. Laat goed heet worden.

Wanneer de pladijsfilet gaar is, leg je hem op een bord. Dresseer de lenteuitjes er over en sprenkel er naar smaak sojasaus over.
Giet dan de hete olie met de gember over dit geheel.

Serveer meteen! Samen met de broccolini en de lookschijfjes. Smakelijk!

Je kan altijd een beetje rijst toevoegen maar dan verdwijnt het lichte karakter van deze maaltijd. Ze is makkelijk verteerbaar omdat je enkel proteïnen en groenten combineert.

Tip: Als je de broccolini te weinig groenten vind, kan je er altijd nog tomaatjes met tijm uit de oven bijdoen. Ook heerlijk.

Pladijs met broccolini en gember


Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer (recente) recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *