Een vegetarische variant op de traditionele bolognesesaus. Het vlees heb ik vervangen door linzen. Daar de linzen rijk zijn aan vezels en eiwitten, mis je het vlees niet. Je kan de saus flink afkruiden naar eigen smaak!
Ingrediënten LinzenBolognese
************************************
– olijfolie
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortels
– 2 stengels (bleek)selder
– 120 g linzen
– 1 brik bio tomatenstukjes (Ik gebruik tomatenstukjes van Bio-time: Colruyt of BioPlanet)
– 2 eetl. tomatenpuree geconcentreerd
– 4,5 dl bouillon (Ik gebruik 4,5 dl water en +/- een soeplepel bouillonkruiden Klare Suppe – deze bouillonpoeder bevat geen suiker, suikervervanger en geen tarwe of gluten. Online te verkrijgen bij Puur&Fit of bij PuurMieke)
– zout
– peper
– spaghettikruiden (kijk de ingrediënten goed na!)
Verhit de olijfolie in een pot. Stoof de gesnipperde ui en look op een matig vuur. Voeg de fijngesneden wortel en selder toe en stoof verder.
Voeg vervolgens de gespoelde linzen, het brik tomatenstukjes, de tomatenpuree, de bouillon, en peper en zout toe.
Breng het mengsel aan de kook.
Dek de pot gedeeltelijk af en laat het mengsel 20 min. zachtjes inkoken tot een dikke zachte massa.
Kruid naar smaak met spaghettikruiden of andere pikante kruiden. Eet Smakelijk!
Heerlijk met spaghetti op basis van spelt (bevat gluten), boekweit of rijst.
Deze saus kan gemakkelijk ingevroren worden. Lekker handig voor die drukke weekdagen met wat minder tijd!
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!