Eindelijk heb ik een manier ontdekt waarop ik bloemkool wel graag eet! Kolen zijn super gezond maar helaas vind ik ze niet allemaal even lekker of protesteren mijn darmen nogal snel wanneer ze gekookt zijn.
Maar geduld loont! Eindelijk een combinatie die lekker en gezond is!
Ingrediënten:
*************
– een zoete aardappel
– een vierde van een kleine bloemkool
– bosje lenteuitjes
– 2 eieren
– 3 eetlepels speltmeel (tarwevrij) of kikkererwtenmeel (glutenvrij)
– olijfolie of kokosolie
Bereiding:
**********
Breek de eieren in een kom en roer de 3 eetlepels speltmeel er door.
Schil de zoete aardappel en rasp hem.
Was de roosjes van de bloemkool en rasp of snijd in kleine schijfjes zodat de bloemkool uit elkaar brokkelt.
Snij de pijpjes lenteui in kleine stukjes.
Voeg alle groenten aan het eier- spelmeel mengsel toe en roer goed door elkaar.
Doe olijfolie in de pan en bak ze bruin aan elke kant. Dien op met een slaatje.
Smakelijk!
Het slaatje op de foto bestaat uit:
– verse look in stukjes gesneden
– lenteui in stukjes
– kleine tomaatjes (rood en geel) in kleine stukjes
– veldsla
– eventueel wat paprika (was ik hier vergeten)
– een heel klein beetje zelfgemaakte mayonaise
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!