Lunch

Kruidige Falafel met Scampi

Op zoek naar een eenvoudige lunch? Weinig werk en toch voedzaam?
Het is een warm gerecht maar heel snel klaar.


Ingrediënten:
*************
– glutenvrije spaghetti
– broccoli (eventueel diepvries)
– scampi
– falafel (ik gebruik die van Colruyt)
– kurkuma
– zwarte peper
– cayennepeper
– olijfolie
– Klare Suppe (bouillonpoeder zonder suiker)

Optioneel: een theelepel GOLDEN MELLOW voor extra nutriënten en gezondheisvoordeel!

Kruidige Falafel met Scampi

Bereiding:
**********
Kook de spaghetti gaar in water.

Kruid de scampi’s met cayennepeper. Neem een wok en bak de scampi’s in de olijfolie.
Voeg roosjes broccoli toe en enkele falafels.
Wanneer de falafel zacht is, kan je hem in twee verdelen.
Voeg kurkuma en zwarte peper  toe naar smaak.

Wanneer de spaghetti gaar is, giet je hem af en voeg je hem toe aan de wok.
Roer goed om.
Voeg dan nog een koffielepel Klare Suppe toe aan het geheel en roer alles nog een keer goed door.
Neem de pan van het vuur en roer eventueel nog een theelepel Golden Mellow door het geheel.

Eet smakelijk!

Ik maak dit gerecht vaak de dag nadat we spaghetti gegeten hebben. De overschot van de spaghetti van de dag voordien gebruik ik bij deze salade en hoef ik dan niet meer te koken. Ik voeg hem gewoon toe aan de wok en laat hem mee opwarmen. Zo is deze lunch supersnel klaar!

Weetje: Door het toevoegen van de zwarte peper, wordt de kurkuma beter opgenomen door je lichaam.

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest