Hoofdgerecht

Kip met kokos-curry

rijst-kokos

Ik had al lang zin om eens zelf een curry te maken. Toen ik op vakantie was in HongKong enkele jaren geleden heb ik er heel veel verschillende gegeten en eigenlijk was ik er elke keer weg van!
Al weet ik niet altijd wat ik gegeten heb.

Deze curry baseerde ik op een Engelstalig recept van “Boter Kip”. Ik heb een aantal ingrediënten aangepast naar een gezonder alternatief. De link naar het originele recept vind je onderaan.

De ingrediënten lijst lijkt lang maar wees gerust. Het is een heel eenvoudig recept met relatief weinig werk.

Ingrediënten  (voor 2 personen)
************
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 grote ui
– 1 grote teen look
– 2 soeplepels garam masala
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1/4 theelepel kaneel
– 2 theelepels Keltisch zeezout
– 2 koppen gesneden tomaten (Ik gebruik BIO tomatenstukjes van Colruyt of BioPlanet – brik 500g)
– 3/4 kop rijstcuisine (roomvervanger) – Ik denk dat het ook met kokosolie in blik kan maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
– 2 soeplepels kokosolie
– 2 kippenbouten

Kip met kokos-curry saus.

Bereiding.
**********
Breng een pot water aan de kook en kook hierin de 2 kippenbouten.
Wanneer deze gaar zijn, haal je ze uit het kookvocht. Laat ze uitlekken en een beetje afkoelen.

Voor de curry doe je 2 eetlepels kokosolie in een pan. Verwarm.
Snipper de ui heel fijn. Voeg toe aan de kokosolie en laat ongeveer 15 min. sudderen.

Versnipper ondertussen de teen look.
Meng ook de kruiden in een kopje: 2 soeplepels garam masala, 2 theelepels paprikapoeder, 1/4 theelepel kaneel en 2 theelepels Keltisch zeezout.

Voeg na de 15 min. eerst de gesnipperde look aan de ui toe en roer onder elkaar. Laat één minuutje meebakken.
Voeg dan de kruidenmix toe en roer goed onder elkaar. Laat ook dit een minuutje intrekken.

Voeg dan de 2 kopjes tomaat toe en laat 2 minuten meekoken.

Dan mag je het 3/4 kopje room toevoegen. Goed mengen en weer zachtjes laten koken. Zo’n 5 minuutjes.

Je kan de saus mixen tot een gladde egale curry maar je kan hem ook zo opdienen met de stukjes ui er in als je ze heel fijn gehakt hebt.

Snijd de stukjes kippenvlees van de bout en voeg de kip aan de saus toe en laat een minuutje mee sudderen.

Voeg op het einde nog 2 soeplepels kokosolie toe en laat een laatste keer 2 minuten doorkoken.

Heel lekker met rijst. Je kan de curry ook nog garneren met een beetje koriander.

Inspiratie komt van dit recept.

kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *