DessertGebak

Appel Noten Crumble

appel noten crumble zonder suiker

Een lekker fris dessertje om te genieten zonder schuldgevoel. Deze appel crumbel is namelijk suikervrij, glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij en eiervrij!
Ik vond het recept voor deze ‘appeltaart’ op de site van Kelly Caresse. Ik was op zoek naar een dessert om mee te nemen naar een tuinfeest. Liefst ééntje waarvan ik zelf mocht eten!
Daar ik niet gek ben van walnoten heb ik wel vervangen door cashewnoten.

Ik wou hem meteen uitproberen maar helaas was mijn springvorm te groot. Zodoende had ik alleen ‘deeg’ voor de bodem en niet om een rand te maken. Van een taart kon je dus niet echt spreken….. Ik heb er dan maar een crumble van gemaakt.

De crumble is op basis van noten, dadels en kokosolie.
De vulling bestaat enkel uit appel, rozijnen, kaneel en citroensap.
Geheime ingrediënt: speculaaskruiden!!

Appel noten crumble

De gasten aan mijn tafel vonden het best geslaagd en ikzelf ook. Het is even wennen om geen ‘deeg’ te proeven maar een notenmengeling maar dat went!
Zelf vond ik de smaak van de pinda’s er nog te veel doorkomen dus die ga ik volgende keer vervangen door brazilnoten, amandelen of cashewnoten….
Het originele recept van Kelly Caresse vind je hier.



kookboek lactosevrij suikervrij tarwevrij glutenvrij recepten

Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 44 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!

Yvi - Stress en Polyvagaal Expert

Yvi Van ham is levensgenieter en stressexpert, gespecialiseerd in de biologie van (chronische) stress en de werking van het zenuwstelsel volgens de PolyVagaal Theorie. Yvi is oprichtster van "100 Dagen Suiker Tarwe en Lactose vrij" en "BurnOutAcademy" waar ze nieuwe inzichten aanreikt over de werking van het menselijk lichaam, de mind-body connection en de relatie tussen stress, trauma, voeding en chronische aandoeningen. Dit doet ze in via online cursussen, vormingsdagen, workshops, Biodanza en individuele sessies. Je bent van harte welkom!

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn - Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *