Soms heb je nood aan een snelle snack, zonder veel gedoe….
Toen ik laatst op opleiding Biodanza was en er tijdens de pauze, net voor het dansen, niet meteen een snack voorhanden was, moest ik mijn creativiteit wat aanspreken. Zo is dit tussendoortje ontstaan.
Tijdens de opleiding hebben we altijd een tafel met eten waar iedereen iets voor meebrengt en waar iedereen het hele weekend van mag snacken. Met voedselintoleranties kan je niet van alles meegenieten maar gelukkig liggen er ook altijd gezonde dingen tussen. die ik mag eten, en heb ik de ingrediënten voor volgende snack samengegooid. En het beviel me wel!
Vorige week waren we aan zee en heb ik dit tussendoortje meermaals gemaakt. Het is eenvoudig, snel klaar, lekker en voedzaam tegelijk!
Let wel op: Als je in een erg stadium van bijnieruitputting zit, zijn bananen niet aangeraden!
Ik eet ze ondertussen wel terug maar zeker niet elke dag en ik probeer ze ook ‘s morgens te vermijden.
Ingrediënten:
************
– 1 banaan
– 1 soeplepel zonnebloempitten
– handjevol pistachenoten
– theelepeltje chiazaad (Heb ik er aan zee aan toegevoegd.
Kan ook zonder hoor!)
Bereiding:
**********
Plet de banaan met een vork in een diep bord.
Pel de pistachenootjes en voeg ze aan de geplette banaan toe
Voeg de zonnebloempitten en de chiazaadjes toe.
Roer het mengsel door elkaar en ….
Smakelijk!
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 39 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!