Vanmiddag had ik plots een hongertje en ben ik aan het experimenteren gegaan.
Ergens had ik gelezen dat je ei kon vervangen door chiapudding. Dat moest ik eens uitproberen!
Na een paar mislukte pogingen en evenveel aanpassingen was er uiteindelijk een heerlijk resultaat: Bananenpannenkoekjes met chiazaad!
Ingrediënten:
*************
– 1 banaan
– 60ml water
– 2 theelepels chiazaad
– 3 theelepels rijstbloem
Bereiding:
**********
Neem een bekertje met 60ml water en week daarin 2 theelepels chiazaad. Roer dit mengsel regelmatig goed en stevig door.
Neem een kom en plet de banaan.
Als de chiazaadjes gezwollen zijn en er een soort gel (pudding) ontstaat, giet je deze bij de geplette banaan. Meng goed onder elkaar.
Voeg tenslotte 3 theelepels rijstmeel (of ander meel zoals kokosmeel, boekweitmeel, … ) toe en meng goed.
Verhit een pan op een laag vuurtje en voeg wat olijfolie of kokosolie toe. Als de olie goed verhit is, voeg je kleine hoopjes bananendeeg toe. Laat goed bakken op een laag vuurtje. Wanneer de pannenkoekjes consistent genoeg zijn om ze om te draaien, bak je de andere kant.
Je krijgt dikke smeuïge pannenkoekjes. Soms blijven ze wat uit elkaar vallen maar dat maakt ze niet minder lekker.
Je kan de pannenkoekjes serveren met wat fruit of kokosroom.
Ik koos voor rood fruit uit de tuin: rode bes, aardbei en framboos. Vooral de framboos was een heerlijke combinatie met de smaak van de bananenpannenkoekjes.
Eet smakelijk!
Let op: Eet niet meer dan 2 theelepels chiazaad per dag!
Chiazaden zijn niet voor iedereen geschikt! Mensen die bloedrukverlagers, bloedverdunners of vochtafrdijvende medicijnen nemen mogen geen chiazaad consumeren. Ook zwangere vrouwen wordt voorzichtigheid aangeraden en overleg met de arts. In zeldzame gevallen waren er mensen met allergische reacties op chiazaden.
Meer recepten in het 100 Dagen kookboek!
Ben je op zoek naar meer recepten en een echte startersgids om suikervrij, tarwevrij en lactosevrij te gaan eten? Die vind je in het 100-Dagen KOOKBOEK! Een digitaal kookboek met 47 recepten, kant en klare boodschappenlijstjes, uitgebreide lijsten met alternatieven voor tarwe, suiker en lactosehoudende producten én tips om stressvrij te koken.
Geen etiketten meer te lezen, geen producten te zoeken, al het voorbereidende (zoek)werk heb ik al voor je gedaan! Lees er hier meer over!